Dnevni osebnik, Inspiracija

Z vašo pomočjo obdarili kar 9 oddelkov Pediatrične klinike v Ljubljani

Ideja o donaciji pozabljenih igrač, se je rodila v srcu mame otroka z Downovim sindromom, ki je bil ravno v omenjeni ljubljanski kliniki, pri štirih mesecih starosti, zaradi težje srčne napake, uspešno operiran na srcu.

Če že dlje časa spremljate ta spletni dnevnik, vam verjetno ni potrebno posebno predstavljati, da sem ta mama, jaz sama 🙂

Tako je od tistega dne naprej, z vsakim obiskom klinike, ko sva se iz oddelkov ali ambulant, domov vračala zadovoljna, hvaležna za predanost in naklonjenost osebja, le še rastla želja po zahvali. Ampak ne tisti na papirju, po drugačni zahvali, kot sem jo vajena. Pomislila sem na akcijo zbiranja odsluženih igrač, s katero bi razveselili otroke na kliniki. Šlo je za velik projekt. Zame prevelik.

In ker vedno pravim, da pravi ljudje pridejo v pravem trenutku, se je to zgodilo tudi tokrat, ko sva se na spletu našli z mamico Sanjo, članico društva Srčne mamice.

Mamice, ki delujejo že sedmo leto, so v tem obdobju pridobile veliko podpornikov in uspešno izpeljale že ogromno donacij. Združile smo moči in peljale projekt proti cilju.

Lanskega novembra…

ste verjetno opazili, kako smo na socialnih omrežjih vabili k donaciji rabljenih igrač. Takrat so bile želje skromne, rekli smo si: Ko bi se nabralo vsaj toliko, da obdarimo en oddelek – Kookit – klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijotu letno sprejmejo med 2500 in 2600 otrok. Na tem oddelku sva namreč s sinom – in takrat še s sestro dvojčico – po operaciji preživeli največ časa.

V šestih mesecih od pričetka akcije…

pa se je nepričakovano nabralo neverjetno veliko kvalitetnih, raznovrstnih igrač in knjig, za otroke različnih starosti, ki bodo obogatile praktično vse igralnice – teh je kar devet – na oddelkih klinike, otrokom olajšale okrevanje in v kotičke ust zopet zvabile nasmeh.

Povej mi, prosim: “Kaj je lepšega kot to, da otroku povrneš nasmeh?” najlepše darilo.

Za vso ljubeznivost se zato iz srca zahvaljujemo družinam, ki so sodelovale v tej akciji – posebno mamam, ki so nam dostavljale skrbno pripravljene pakete igrač, ki bi verjetno še danes samevale nekje pozabljene v omarah.

Prav tako hvala dolenjski Sivili – prej Seevil in mariborski Clarsaj bodo z bombažnimi pajacki, s kapicami in rokavičkami, ogreli mile novorojenčke in hvala tudi DZS za bogato popestritev igralnic z ustvarjalnim materialom.

Ravno včeraj, v ponedeljek, 17.6.2019, smo mamice donacijo predale vodstvu Pediatrične klinike.

Glavna medicinska sestra, Ga. Marinka Purkart se vam še enkrat prav lepo zahvaljuje in zadovoljno pravi, da se v bodoče za takšne obiske še priporočajo 😀

Me pa verjetno ne bomo kar stale križem rok, a, Maša in Sanja?

do naslednjič,

Ljubezniva


Tagged , , , ,